Scroll Top

El consolat de Polònia fa donació d’un bust de sant Joan Pau II a Montserrat

Amb motiu dels 40 anys del pelegrinatge del papa Joan Pau II a Montserrat —que va tenir lloc el 7 de novembre de 1982—, el consolat de Polònia a Barcelona ha fet donació al Monestir benedictí d’un bust de bronze de sant Joan Pau II, que reposa sobre un bloc de pedra de la muntanya de Montserrat.

Divendres 4 de novembre del 2022, al migdia, una representació del consolat polonès va visitar el Monestir i Santuari de Santa Maria de Montserrat, on van ser rebuts pel P. Abat Manel Gasch. A la Sala de la Façana del Monestir va tenir lloc l’acte institucional, en el qual es va projectar un vídeo que resumia la visita de Sant Pau II a Montserrat, que incloïa fragments de l’homilia pronunciada en una plaça de Santa Maria plena de gom a gom. A continuació, els parlaments, que, a més del P. Abat Manel, van fer l’ambaixadora de Polònia a Espanya, Anna Sroka; la cònsol Ilona Kaldonska; la directora de l’Institut de Polònia a Madrid, Magdalena Majda; i la cònsol general de Polònia a Barcelona, Karolina Cemka.

En acabar l’acte, l’ambaixadora de Polònia li va fer lliurament d’una imatge de la Mare de Déu de Czestochowa al P. Abat Manel, com a signe d’agermanament entre dos pobles que tenen com a patrona una verge bruna. A continuació, la trentena de persones convidades es van desplaçar fins a la Basílica de Santa Maria, concretament a la capella de sant Pere, per assistir a la benedicció del bust de Sant Joan Pau II, creat per l’artista polonès Gregor Godawa, i, tot seguit van, escoltar el cant de la Salve Regina i el Virolai, a càrrec de l’Escolania. Abans d’acabar, els convidats a l’acte van poder saludar un escolà de Montserrat d’origen polonès.

Última actualització: 18 novembre 2022