Scroll Top

Agbar impulsarà el pla de descarbonització i resiliència hídrica de Montserrat

El president d’Agbar, Àngel Simon, i el P. Abat de Montserrat, Manel Gasch, han signat un conveni de col·laboració per mitjà del qual Agbar —soci estratègic de l’Abadia de Montserrat en matèria mediambiental— impulsarà, en el marc de la celebració del mil·lenari de la fundació del Monestir, que tindrà lloc l’any 2025, l’acció climàtica, la transició ecològica i la seva contribució al conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. D’aquesta manera, Agbar desenvoluparà un pla d’eficiència i sostenibilitat encaminat a la descarbonització integral i l’augment de la resiliència hídrica del recinte del Santuari de Santa Maria i l’assoliment de la seva neutralitat climàtica.

L’acord inclou, entre altres actuacions: desplegar un pla per a la gestió eficient del consum energètic i d’aigua amb mesures d’estalvi i d’eficiència energètica en il·luminació exterior i climatització. Una altra de les mesures destacades en el conveni de col·laboració és l’anàlisi del potencial d’implantació de fonts de generació d’energia 100% renovable per a proveir les instal·lacions, per a l’electricitat, els vehicles o les xarxes de calor i fred.

La companyia, soci estratègic de Montserrat en matèria mediambiental, durà a terme el pla d’eficiència i sostenibilitat encaminat a la descarbonització integral i l’augment de la resiliència hídrica del Santuari, i l’assoliment de la seva neutralitat climàtica


El president d’Agbar, Àngel Simon, considera que “aquesta aliança consolida una trajectòria de col·laboració amb l’abadia de Montserrat, amb la voluntat de sumar esforços per a donar resposta a la situació d’emergència climàtica del planeta i del conjunt de la societat, assumint un lideratge actiu envers l’acció climàtica”.

El P. Abat de Montserrat, Manel Gasch, agraeix la col·laboració amb Agbar, que fa anys que es manté: “És un goig i un honor comptar-vos entre els amics, entre els col·laboradors i entre les persones que ens ajudeu a celebrar el mil·lenari, que no ha de ser només una festa, sinó una mirada posada endavant, cap a la sostenibilitat, que és un repte que hem d’anar compartint-lo tots –aquests darrers mesos s’està veient que és del tot cabdal per al benestar de qualsevol societat-. I aquest projecte amb Agbar va en aquesta direcció: l’aprofitament natural dels recursos”.

La signatura d’aquest acord s’emmarca en el compromís del grup amb l’acció climàtica, oferint i desenvolupant solucions innovadores al voltant de la gestió sostenible de l’aigua, els recursos naturals i la salut mediambiental per a l’agricultura, la indústria i les ciutats, en línia amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides, i els seus 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS).

Última actualització: 19 abril 2022