Scroll Top

Agents Rurals i GEPIF realitzen la desinfecció del recinte de Montserrat

Dimecres 6 de maig, el Cos d’Agents Rurals de la Catalunya Central, juntament amb el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, van efectuar la neteja de desinfecció per mitigar els factors de contagi del coronavirus dels espais exteriors del Santuari de Montserrat, del pàrquing, del cremallera, de l’aeri i dels accessos al recinte i camins.

El GEPIF està portant a terme cada dia, des del 19 de març, actuacions com la de Montserrat en diferents municipis petits –requerits pels ajuntaments- de la Catalunya Central, de Girona, de Lleida i Pirineus, que no tenen recursos per poder-la fer ells mateixos. La unitat de GEPIF està composada per 12 membres i disposa de 5 camions i 5 pick-ups. I, concretament per a Montserrat, també han utilitzat un ranger Polaris equipat per poder desinfectar en llocs de difícil accés per als camions.

El líquid utilitzat per a la desinfecció és Hipoclorit, aigua amb clor, amb un percentatge adequat perquè sigui eficient la neteja. Un cop fetes aquestes desinfeccions, els experts asseguren que els espais queden en disposició de poder-se obrir al públic amb totes les garanties sanitàries. En principi, cada divendres es durà a terme a Montserrat una actuació com la del passat dia 6, i està previst que es repeteixi durant les properes setmanes.

Última actualització: 14 maig 2020