Scroll Top

L’Abadia dona la benvinguda als 3.000 participants de la Matagalls Montserrat

Dilluns 16 de setembre .- La travessa Matagalls Montserrat ha celebrat la seva 45a edició aquest cap de setmana, en què 3.000 participants han sortit el dissabte 14 de setembre des del nucli urbà El Brull, als peus de la muntanya del Matagalls, i han arribat a la meta, situada davant del Monestir de Montserrat, al llarg del diumenge 15 de setembre.

La proposta planteja un repte de resistència en què l’objectiu consisteix a realitzar en 24 hores o menys el recorregut que cobreix la distància entre la serralada del Montseny i el massís de Montserrat. En total, són 84 quilòmetres que comprenen un desnivell acumulat aproximat de 5.770 metres.

El camí a recórrer fa pas pels municipis d’Aiguafreda, Sant Llorenç Savall, Matadepera, Vacarisses i Monistrol de Montserrat, des d’on cal salvar l’últim tram de desnivell positiu fins a arribar a l’Abadia de Montserrat.

En paral·lel, la ruta disposa de diversos punts d’avituallament, de control i d’assistència sanitària de la mà de la Creu Roja per facilitar l’arribada a la meta i assistir als que ho requereixin.

La Matagalls Montserrat és una marxa de caràcter no competitiu que organitza el Club Excursionista de Gràcia des de 1972 gràcies a la col·laboració voluntària i altruista del seus associats. El president del club, Jordi Pi Martínez, celebra que la Matagalls Montserrat “és un repte personal i arribar a un lloc tan impressionant com el Monestir de Montserrat li dona un valor afegit d’alta qualitat. Hi ha molta gent que el fet d’arribar aquí és el que els manté amb forces per estirar i arribar fins a Montserrat”.

Es tracta d’una proposta en memòria del prevere i excursionista català Jaume Oliveras i Brossa, que va realitzar per primera vegada aquesta travessa el 4 d’agost 1904.

Última actualització: 16 setembre 2024