Scroll Top

7 agost 2024 Sant Albert de Sicília, Sant Sixt II i Sant Gaietà

Avui, dia 7 d’agost, celebrem: la festivitat de: Sant Albert de Sicília, religiós; de sant Sixt II, papa i companys màrtirs; i la de sant Gaietà, prevere.

Albert de Sicília, també anomenat Albert Trapani, va néixer a Trapani (Sicília) en el segle XIII. Ingressà de jove al convent del Carme que hi ha prop de Trapani, i més tard arribà a ser provincial de l’Orde Carmelità. Al llarg de la seva vida va convertir a la religió catòlica a gran nombre de jueus i li foren atribuïdes un gran nombre de guaricions miraculoses. Descansà en el Senyor el 7 d’agost de 1306 i fou canonitzat el 1476. El seu cos reposa a l’església de Santa Maria de Messina, d’on és patró.

Sixt II, va ser elegit bisbe de Roma l’any 257. Un any després fou detingut i mort amb quatre dels seus diaques mentre celebrava l’Eucaristia durant la segona persecució de Valerià.

Gaietà, nascut a Vicenza, l’any 1480, i després d’una exitosa carrera a la Cúria Romana, fou ordenat prevere i després de diverses experiències pastorals, juntament amb el papa Pau IV i altres col·laboradors fundà la Congregació de Clergues Regulars, també dit dels Teatins, per reformar la clerecia. Morí a Nàpols l’any 1547.