Scroll Top

8 agost 2024 Sant Domènec de Guzmán, Sant Ciríac i Santa Bonifàcia Rodríguez

Avui, dia 8 d’agost, celebrem: la festivitat de sant Domènec de Guzmán, prevere; la de sant Ciríac, màrtir; i la de santa Bonifàcia Rodríguez, religiosa.

Domènec de Guzman, natural de Caleruega (Burgos) van néixer cap al 1170. Estudià teologia a Palència i, desitjós de vida cristiana entrà a la comunitat dels canonges regulars d’Osma. Acompanyant el seu bisbe en una missió a Dinamarca i Roma descobrint l’abast de l’heretgia albigesa, i resolgué dedicar-se a la seva conversió per la predicació. Fundà a Tolosa de Llenguadoc una nova forma d’orde religió per tal d’omplir el buit apostòlic que ni el clergat diocesà  ni els monjos no satisfeien. Aquest és l’Orde de Predicadors o dominics. Morí vers el 1221 i fou canonitzat en 1234.

El diaca Ciríac, juntament amb els seus companys Llarg, Crescencià, Mèmmia, Juliana i Esmaragde, sofriren el martiri a Roma l’any 304 durant la persecució de Dioclecià i foren enterrats a la Via Ostiense.

Bonifàcia Rodríguez de Castro, nasqué a Salamanca el 1839. Sabia llegir i escriure i aglutinà un grup de dones que buscaven agradar a Déu en la feina i la pregària. És l’avantsala de la fundació de les Serventes de Sant Josep. Fou dona d’una vida interior intensa i superà grans adversitats per complir la seva missió apostòlica. Morí el 8 d’agost de 1095 i fou canonitzada en el 2011.