Scroll Top

6 agost 2024 Transfiguració del Senyor (Sant Salvador) i germans Just i Pastor

Avui, dia 6 d’agost, celebrem: la festivitat de la Transfiguració del Senyor (sant Salvador); i la dels germans Just i Pastor, màrtirs.

En la Bíblia, la muntanya, el Tabor com el Sinaí, és el lloc de la proximitat amb Déu. Avui celebrem l’esdeveniment de la Transfiguració en què Jesús portà tres dels seus deixebles a una muntanya alta per preparar-los a assumir l’escàndol de la creu, i l’anunci de l’adopció que fa de tots els creients fills de Déu en el Fill. És tradició que molts que duen el nom de Salvador, celebrin avui el sant. 

En els primers anys del segle IV, en temps de l’emperador Dioclecià, la comunitat cristiana va patir l’última gran persecució que va ser de les més sagnants. Segons la tradició, Just i Pastor eren dos germans de 7 i 9 anys, nascuts a Complutum, l’actual Alcalá d’Henares, fills de pares cristians, als quals el prefecte romà volgué fer abandonar la fe sense aconseguir-lo. I per aquest fet, són condemnats a ser torturats i executats l’any 304. El culte dels germans s’estengué aviat a tota la litúrgia hispànica.