Scroll Top

20 juliol 2024 profeta Elies, Santa Margarida d’Antioquia i Sant Aureli de Cartago

Avui, dia 20 de juliol, celebrem la festivitat de: el profeta Elies, de l’Antic Testament; de santa Margarida d’Antioquia, verge i màrtir; i la de sant Aureli de Cartago, bisbe.

Elies, gran profeta que apareix enmig de la història del poble d’Israel per reivindicar el nom de Déu, davant la idolatria i la injustícia. Menà vida solitària a l’est del Jordà sobre el segle IX aC, i s’abrandà de zel per la fidelitat a l’Aliança en el mont Carmel. Endut al cel per un carro de foc tingué continuïtat en la persona de Joan Baptista. Representant tots els profetes de l’Antic Testament aparegué al costat de Jesús al moment de la Transfiguració.

Margarida és una màrtir d’Antioquia de Síria, que va morir durant la persecució de Dioclecià al final del segle III. Fou molt popular durant tota l’edat mitjana.

L’any 392, després que Agustí rebés el bisbat d’Hipona, Aureli fou ordenat bisbe de Cartago, que comportava ser primat o patriarca d’Àfrica, essent un dels prelats més importants de l’Església. Després d’afrontar diverses heretgies, va convocar diversos sínodes i concilis dels bisbes africans. Morí l’any 430.