Scroll Top

17 juliol 2024 Sant Aleix, Santa Marcel·lina i beata Teresa de Sant Agustí

Avui, dia 17 de juliol, celebrem la festivitat de sant Aleix, laic; de santa Marcel·lina, verge; i de la beata Teresa de sant Agustí.

Aleix neix a Roma a principis del segle V en el si d’una família patrícia. Hi ha diverses tradicions sobre la vida de sant Aleix com ara la grega, la siríaca o la llatina. Segons aquesta darrera tradició, Aleix deixa casa seva per viure com asceta durant molts anys subsistint de les almoines. Al cap d’un temps torna a Roma, i sense donar-se a conèixer, viu durant anys sota una escala fins que el dia de la seva mort les campanes de la ciutat comencen a tocar miraculosament i sols el papa va reconèixer el fet.

Marcel·lina rebé del papa Liberi a la Basílica de Sant Pere el vel de verge el dia de l’Epifania de l’any 353. El seu germà, sant Ambrós, li dedica el tractat sobre la virginitat.

Teresa de sant Agustí va néixer a París l’any 1752. A partir de 1792 la Revolució Francesa entra en una fase molt violenta que va amenaçar el Carmel de Compiègne, al nord de França, que tenia com a priora a Teresa de Sant Agustí. Les autoritats van detenir les religioses i les van condemnar a mort. Teresa les va consolar a totes, com a bona mare espiritual, i es va posar al davant del grup. Fou beatificada en 1906.