Scroll Top

Anton Gordillo, nou prevere a Montserrat

Divendres, 23 de juny, a dos quarts de 5 de la tarda (16.30 hores), tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria l’ordenació del monjo de Montserrat Anton Gordillo i Aubert com a nou prevere. El P. Abat Manel Gasch, que és qui l’ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, el presentarà al cardenal de Barcelona, l’arquebisbe Joan Josep Omella, que presidirà la celebració litúrgica i l’ordenarà.

L’administració del sagrament es farà dins la celebració de la missa i trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació. Posteriorment, el nou prevere rebrà els signes propis del seu ministeri: la casulla, el calze i la patena, i també se li ungiran les mans amb el crisma.

La cerimònia d’ordenació es podrà seguir en directe a través de Montserrat TV.

«El sentit del prevere és intentar ser pont entre Déu i els homes, apropar l’amor de Déu a cadascuna de les persones que hom té al voltant, i acostar-les a Déu», afirma el G. Anton. Ser prevere, assegura, «és una missió de servei als altres per tal de facilitar-los l’accés a la divinitat a través de la pregària, el coneixement de Déu i d’un mateix; d’aquesta manera, podran sentir-se estimats i perdonats, créixer en l’autèntica felicitat en el lloc on estem vivint, sempre amb un ull posat en el més enllà».

Per tant, conclou que ser sacerdot és «fomentar la presència de l’amor entre Déu i la persona humana, per limitada que pugui ser; és a dir, fomentar la caritat envers Déu i també amb les altres persones que ens envolten». Per al futur sacerdot, ser prevere és «potenciar l’esperança en construir un món millor intentant pacificar i alegrar el cor de la persona humana; també és ajudar en el creixement de la fe i en el coneixement de Déu i d’un mateix». I això es fa, com afirma el G. Anton, «intentant comunicar allò que vivim i celebrem en la Missa, en la pregària, en els sagraments, en els que llegim i vivim, en les petites obres de cada dia, en la relació amb les altres persones».

Cal recordar que la darrera cerimònia d’ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 4 de novembre de 2017. En aquella ocasió, van rebre l’ordenació sacerdotal els monjos Carles Xavier Noriega, Efrem de Montellà i Bernat Juliol, i la diaconal Gabriel Soler i el propi Anton Gordillo.

El nou prevere

El G. Anton Gordillo va néixer a Barcelona l’any 1965. És doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, on va exercir de professor de l’àrea de la Ciència de Materials a les escoles d’enginyeria de Terrassa. Va entrar al Monestir l’any 2007, on va professar solemnement el 8 de setembre de 2013. Va ser ordenat diaca el 4 de novembre de 2017. Actualment, a més de ser el secretari abacial i el responsable d’emissions de Montserrat RTV, el G. Anton és el mestre de novicis i sotsprior del monestir.