Scroll Top

Ordenació diaconal del G. Jordi Puigdevall

Divendres, 24 de juny, en la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, el G. Jordi Puigdevall, monjo de Montserrat, rebrà l’ordenació diaconal durant la missa conventual del Monestir, que començarà a les 11 hores –i que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i per Montserrat TV-. El P. Abat Manel Gasch, que és qui l’ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, presentarà el G. Jordi a Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, que presidirà la celebració litúrgica i l’ordenarà.

L’administració del sagrament trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; posteriorment, el nou diaca rebrà els signes propis del seu ministeri: l’estola, la dalmàtica i l’evangeliari

L’administració del sagrament trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi haurà la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe Sergi Gordo. Posteriorment, el nou diaca rebrà els signes propis del seu ministeri: l’estola, la dalmàtica i l’evangeliari.

Cal recordar que la darrera cerimònia d’ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 4 de novembre de 2017.

El nou diaca

Jordi Puigdevall i Roca va néixer a Porqueres (Girona), el 9 de gener de 1983. És llicenciat en Economia i actualment està cursant el Grau de Litúrgia al Pontifici Institut Litúrgic de Roma. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2014, va fer la professió temporal el 6 d’agost de 2016 i la solemne l’11 de juliol de 2020.

Última actualització: 21 juny 2022