Scroll Top

Cellnex convertirà Montserrat en una «Smart City»

Montserrat, març de 2022. La Fundació Cellnex i l’operador d’infraestructures de telecomunicacions dotaran el Santuari de Santa Maria de Montserrat i el seu entorn de la tecnologia i els serveis de connectivitat propis d’una Smart City. Això serà possible gràcies a l’acord de mecenatge signat entre la Fundació Cellnex i la Fundació Abadia de Montserrat 2025 -en el marc de la celebració del Mil·lenari del Monestir, que tindrà lloc l’any 2025-, que permetrà el desplegament d’un sistema integral d’Internet de les Coses (IoT) format per sensors, una xarxa de transmissió de dades i una plataforma informàtica per a la recollida, monitoratge i gestió proactiva de dades en temps real i a distància; d’aquesta manera, es facilitarà, entre d’altres, l’eficiència en la gestió d’aforaments, d’aparcaments, d’intrusió i el control de la qualitat de l’aire; l’objectiu és oferir un millor servei, tant a la comunitat benedictina com als visitants i pelegrins del Santuari.

El Santuari i el seu entorn comptaran d’un sistema integral d’Internet de les Coses (IoT) per a la gestió intel·ligent dels aforaments, els aparcaments, la intrusió i el control de la qualitat de l’aire

El conjunt del sistema permetrà controlar i gestionar d’una manera automàtica i en temps real l’aforament d’espais com la Basílica de Santa Maria, el Camí del Cambril de la Mare de Déu o el Museu del Monestir; així com el nivell d’ocupació conjunta dels aparcaments situats a la carretera d’accés i al nou pàrquing subterrani del Monestir. El sistema també permetrà prevenir i detectar qualsevol mena d’intrusió en els centres aïllats i allunyats de l’Abadia.

A més, en els llocs de més afluència de públic -incloses les botigues i els espais de restauració-, s’instal·laran sensors de CO₂, temperatura i humitat per tal de controlar en tot moment el nivell de qualitat de l’aire i activar, en cas que sigui necessari, els recursos adients per a una correcta ventilació dels espais.

De la mateixa manera, i en el marc de l’acord entre ambdues entitats, Cellnex passarà a operar les infraestructures de telecomunicacions del Monestir destinades a donar cobertura de veu i dades a l’àrea del Santuari per part dels operadors mòbils.

 

Última actualització: 3 abril 2022