Scroll Top

Montserrat se suma a la VI Setmana de la Bíblia

Del 24 al 29 de gener se celebra la VI Setmana de la Bíblia, que va precedida pel Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des de 2019 pel Papa Francesc per a ser celebrada el III Diumenge de durant l’any (que és diumenge, 23 de gener). L’elecció d’aquest diumenge obeeix a la proximitat de la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians, que s’escau cada any del 18 al 25 de gener.

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al setmanadelabiblia.cat.

«La Paraula, font de consol i esperança» (Rm 15,4): missatge per encoratjar-nos davant la problemàtica sanitària, econòmica i social que vivim

El lema proposat enguany per les entitats promotores —l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana i l’Abadia de Montserrat, que actuen sota el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense— és «La Paraula, font de consol i esperança», una expressió inspirada en un text de la Carta als Romans (Rm 15,4), on Pau afirma que les Escriptures donen constància, consol i esperança. És un missatge realment encoratjador i sempre necessari, especialment davant la problemàtica sanitària, econòmica i social que viu actualment la humanitat.

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia s’ha editat un cartell que tots els bisbats amb seu a Catalunya han fet arribar a parròquies i altres comunitats. D’aquesta manera, s’organitzen activitats, celebracions i cursos que ajuden a animar bíblicament la vida de les comunitats, amb l’objectiu de convidar a cercar i trobar consol i esperança en la Paraula de Déu durant el temps de pandèmia, que tant de sofriment ha causat i causa encara. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció «Llegir la Bíblia en grup». Es tracta de la corresponent a l’Evangeli de Sant Lluc.

Els actes més destacats de la Setmana de la Bíblia, alguns dels quals es poden seguir a través del web setmanadelabiblia.cat, són els següents:

  • Dilluns 24 de gener, 17.00: «L’Evangeli de Lluc, un cant de consol i esperança», reflexió a càrrec del P. Agustí Borrell, carmelita, des de Roma. A través del web de la Setmana de la Bíblia.
  • Dimarts 25, 19.00: «Els Fets dels Apòstols, model d’Església sinodal», lectura d’una selecció de textos del llibre dels Fets dels Apòstols, meditació i pregària. A l’església de Sant Salvador del Vendrell. Acte que es podrà seguir també pel web de la Setmana i el presidirà l’arquebisbe Joan Planellas.
  • Dimarts 25, 19.00: Audició d’orgue, a càrrec de Bernat Bailbé, amb lectura de textos de l’evangeli de sant Lluc. Basílica dels sants màrtirs Just i Pastor de Barcelona. Acte només presencial.
  • Dimecres 26, 17.00: «La Dona del perfum» (Lc 7,36-50), reflexió a càrrec de la Dra. Núria Calduch, secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica. Es podrà seguir en directe a través del web de la Setmana de la Bíblia.
  • Dijous 27, 18.45: Ofici de Vespres des de Montserrat. Es podrà assistir presencial o seguir-lo en directe per Montserrat TV.
  • Divendres 28, 17.00: «La Paraula, font de consol i esperança», conferència a càrrec de la Dra. Mar Pérez, teòloga, i el Dr. Josep Pifarré, psiquiatre, des de l’Aula Magna de l’IEI a Lleida. Es podrà seguir a través del web de la Setmana de la Bíblia.

I en connexió amb la Setmana de la Bíblia:

  • Dimecres 9 de febrer, 18.30: «Meditació biblicoteològica sobre la façana de la Glòria», a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech, a la Cripta de la Sagrada Família de Barcelona. Amb intervencions musicals a l’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. Només es podrà seguir presencialment i caldrà fer reserva prèvia (l’aforament és limitat).

 

Última actualització: 22 gener 2022