Scroll Top

El G. Frederic Fosalba fa la professió temporal com a monjo de Montserrat

Dijous 6 d’agost, en la Festa de la Transfiguració del Senyor, el G. Frederic Fosalba farà la professió temporal per tres anys com a monjo de Montserrat. Serà durant la missa conventual, que presidirà el P. Abat Josep M. Soler, a partir de les 11h –es podrà seguir en directe a través de Montserrat RTV www.abadiamontserrat.cat)-.

El G. Frederic Fosalba i Julià va néixer a Sant Esteve Sesrovires (diòcesi de Sant Feliu de Llobregat) el 16 de novembre de 1971. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2018.

En el decurs de la missa de dijous, el G. Frederic dipositarà sobre l’altar, al costat del pa i del vi que seran consagrats, el document de professió que haurà escrit. Així, des d’aquest moment, la seva vida, que ja estava empeltada amb la del Crist pel baptisme, esdevindrà una ofrena al Pare estretament unida a la donació que Jesucrist fa d’ell mateix al Pare en l’Eucaristia. Aquest escrit el llegirà públicament, el signarà i el mostrarà als monjos presents, i el lliurarà al P. Abat. Posteriorment, el P. Abat farà sobre ell una pregària especial.

A partir de dijous, el G. Frederic seguirà el període de formació filosòfica i teològica, i a més treballarà en diferents seccions del monestir, especialment, al taller d’enquadernació.

D’altra banda, també dijous, després de l’ofici de Laudes, el G. Josep Anton Díaz entrarà al noviciat del Monestir per continuar la seva formació. El G. Josep Anton va néixer a Elda (Alacant) el 2 de novembre de 1983. Va iniciar el postulantat l’any 2018.

Última actualització: 4 agost 2020