Scroll Top

La 52ª edició de les JIF porta a Montserrat grups de l’Índia, Costa Rica i Geòrgia

Dimarts 10 de setembre .- L’Abadia de Montserrat ha acollit un dels actes de la 52 edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya organitzades per a l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk).

Aquest esdeveniment, que per primera vegada es realitza a Montserrat i ho fa dintre de la programació de les celebracions del seu Mil·lenari, ha comptat amb agrupacions de Costa Rica, Geòrgia i la Índia. Les formacions han participat en la missa conventual on han realitzat uns parlaments de benvinguda i, tot seguit, el P. Joan M. Mayol ha rebut als grups a la basílica.

Les danses folkòriques dels respectius grups s’han realitzat a la plaça de Santa Maria una demostració de les danses típiques de cada país.

En concret, els presents han pogut gaudir de les actuacions del ballet Folclórico Mi Linda Costa Rica, fundat l’any 1973 sota la direcció de Leda Segura Rodríguez, que vol portar la dansa i la música del folklore tradicional a la societat moderna; l’actuació del grup Spandan Sanskrutik Trust, de l’índia, fundat l’any 1989 com una ONG a Ahmedabad amb més de tres mil alumnes; i també del grup georgià Khorumi, creat l’any 2002 a Batumi, que ha presentat la dansa tradicional del seu país procedent de l’edat mitjana.

Tots ells han estat acompanyats per l’Agrupació Folklòrica Igualadina, grup fundat l’any 1940 per difondre la Dansa Catalana.

Les JIF, que des del 1972 porten el folklore internacional per tot el territori català, tenen com a objectiu principal apropar cultures i danses d’arreu del món a Catalunya afavorint l’intercanvi cultural entre països d’arreu.

 

Última actualització: 13 setembre 2024