Scroll Top

La relació entre la música i l’esport

Els escolans de 1r i 2n d’ESO van descobrir noves maneres de preparar-se com a cantaires a través de l’esport

Els escolans de primer i segon d’ESO van rebre dilluns 25 de febrer la visita de l’entrenadora de bàsquet Carme Lluveras. Lluveras, que col·labora amb mitjans de comunicació –com ara Catalunya Ràdio o La Xarxa- i dóna classes de periodisme esportiu a Blanquerna, va oferir-los una sessió teoricopràctica sobre la relació entre la música i l’esport.

L’analista de bàsquet de Catalunya Ràdio va explicar que els mètodes per ensenyar música i bàsquet tenen moltes coses en comú. De fet, va reconèixer que el fet d’haver cursat la carrera de piano la va ajudar “a aprendre com podia ensenyar exercicis, tècniques i mètodes per muntar un equip eficaç d’esport”. Va utilitzar una piràmide per resumir els factors que qualsevol equip necessita per aconseguir l’èxit: uns principis que han d’encaixar perquè un equip pugui rendir al màxim. “Hi ha 15 principis que han d’encaixar perquè un equip pugui rendir al màxim. No en pot faltar cap. L’entusiasme és fonamental, i la lleialtat imprescindible”, va dir; “la implicació i el compromís tampoc no hi poden faltar”.

Per a la Carme Lluveras, competir al màxim nivell és gairebé una obsessió. Una cosa és guanyar i una altra és rendir al màxim nivell. El seu criteri és que “cal intentar ser el millor en el que un és, i tenir clar que el resultat no és un indicatiu absolut”. Va deixar clar als escolans que “l’esport és necessari en qualsevol àmbit de la vida, tant personal com professional”.

Els escolans van connectar ràpidament amb el seu missatge. En Joan, escolà de 2n d’ESO, va reconèixer que la sessió l’havia “enriquit molt”, perquè la combinació entre la música i l’esport pot ajudar-lo a aprendre “noves maneres de preparar-te com a cantaire”.

Després de la sessió pràctica a la pista, que va consistir en un entrenament específic de tecnificació, la Carme Lluveras va presenciar des del cor del presbiteri el cant de la Salve Regina i el Virolai, que com cada dia, de dilluns a divendres, l’Escolania ofereix a la una del migdia a la Basílica de Montserrat.

Última actualització: 27 març 2020