Scroll Top

Dissabte, 19 de juny, concert inaugural del Festival Internacional Orgue de Montserrat

La Basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà aquest estiu, una vegada més, el Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021. El proper dissabte 19 de juny, a les 21.00 hores, s’inaugurarà amb el concert “Del Barroc al Classicisme organístic”, protagonitzat per l’Escolania de Montserrat amb la Capella de Música de Montserrat, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Xavier Puig i acompanyat a l’orgue per Álvaro Carnicero. Els solistes seran els antics escolans Xavier Mendoza, baríton, i Roger Padullés, tenor.

El programa del concert que interpretaran es el següent:

  • El «Concert en Si bemoll major», op. 4 núm. 6, de G. F. Händel,
  • El «Magníficat» d’Anselm Viola, mestre de l’Escolania, per a orgue i orquestra,
  • La gran «Missa in honorem B. V. M. en Mi bemoll major» Hob XXII: 4, de Joseph Haydn.

El Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, in memoriam (FIOM) es podrà gaudir en directe a la Basílica de Santa Maria —l’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia de localitat a https://abadiamontserrat.cat/reserves, perquè l’aforament està reduït al 50% seguint les indicacions del Procicat—, i també a través de la ràdio i la TV:

  • Xarxa de Comunicació Local: l’oferirà en diferit per les ràdios i TV locals el mateix dissabte 19 de juny a les 22.30 hores: Canal 10 Empordà, Canal Reus TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, El 9 TV, Mataró Audiovisual, Penedès TV, Pirineus TV, TV L’Hospitalet, RTV Cardedeu, TVR – Televisió del Ripollès i TV Sabadell – Vallès.
  • En directe per Montserrat Ràdio i TV.

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

Última actualització: 22 juny 2021