Treball d’ordenació, catalogació informàtica i recol·locació de l’arxiu musical

Nom del projecte:

Treball d’ordenació, catalogació informàtica i recol·locació de l’arxiu musical de gran valor musicològic.

Àmbit d’activitat:

MANTENIMENT I CONSERVACIÓ INFRAESTRUCTURES, EQUIPAMENTS I PATRIMONI ARTÍSTIC I CULTURAL

Descripció del projecte:

L’Escolania de Montserrat posseeix un fons de manuscrits musicals de gran importància, fruit de la producció pròpia dels mestres de Montserrat i també de les donacions i compres efectuades des del s. XIX, que sobrepassa els 6.000 manuscrits, dels quals uns 5.000 estan fitxats i són consultables. L’arxiu està format per fons de procedència diversa:

  • Procedent de la mateixa Escolania de Montserrat, com a repertori religiós litúrgic cantat i com d’aprenentatge musical per als nens.
  • 2.000 manuscrits, adquirit al monestir de l’Encarnación de Madrid, on s’hi troben els grans llibres de polifonia del segle XVI que van pertànyer a la Casa Reial.
  • Partitures antigues (s. XVIII-XIX) procedents de la biblioteca de l’Escolania.
  • Reproduccions fotogràfiques de manuscrits d’autors montserratins en d’altres arxius.
  • Partitures de petit volum (s. XIX-XX).

És voluntat de l’Abadia de Montserrat posar en valor aquest important fons, permetent atendre les demandes d’estudi i consulta que sovint ens fan musicòlegs de diferents països, per la qual cosa, caldria tenir els serveis d’un expert en musicologia, amb el suport d’un monjo, per catalogar, d’ordenar i guardar amb el material de conservació adient per a la seva posterior ubicació i arxiu.

Pressupost econòmic:

Treball d’ordenació, catalogació informàtica i recol·locació de l’arxiu musical, per posar en valor un fons de gran valor musicològic, permetent atendre les demandes d’estudi i consulta que sovint ens fan musicòlegs de diferents països (cost total del projecte: 12.000€ o cost anual: 6.000€ durant 2 anys).

Origen del finançament:

Pendent de finançament.

adminTreball d’ordenació, catalogació informàtica i recol·locació de l’arxiu musical