Scroll Top

L’Escolania homenatja Pau Casals

Dijous, 22 d’octubre, coincidint amb el 47 aniversari de la mort del violoncel·lista, director d’orquestra i humanista Pau Casals, i en motiu del centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals al Palau de la Música Catalana, l’Escolania de Montserrat cantarà tres motets creats per aquest músic, que es va convertir en un dels més influents del s. XX, al final de l’ofici de Vespres de la comunitat benedictina.

Concretament, les tres peces de Pau Casals que interpretarà l’Escolania, dirigida per Llorenç Castelló, després de la Salve Regina que cantarà amb la comunitat de monjos, són: Dolça presó, Oració a la Verge de Montserrat i Nigra sum.

Aquest homenatge de l’Escolania a Pau Casals, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, es podrà seguir en directe a través de Montserrat TV (www.montserrattv.cat) i de Montserrat Ràdio (www.montserratradio.cat). Prèviament, al migdia, en col·laboració amb la Fundació Pau Casals, el seu director general, Jordi Pardo, farà una xerrada als escolans.

L’Escolania va tenir una relació estreta amb el músic d’El Vendrell, que va morir a Puerto Rico el 22 d’octubre de 1973. Va compondre diverses peces especialment per al cor montserratí, que aquest té integrades al seu repertori habitual.

Última actualització: 3 desembre 2020