L’Escolania inicia el curs amb un nou CD

L’Escolania de Montserrat 2021-2022 ja està en marxa. Inicia un curs que encara manté les mesures de prevenció vigents per la pandèmia, però que malgrat els inconvenients ha pogut comptar amb vuit nous alumnes, sis dels quals s’incorporen al primer curs (4t de Primària) i dos al segon (5è de Primària). Enguany, l’Escolania estarà formada per 46 escolans.

Un signe que indica que es va recuperant la normalitat és el calendari de concerts, que a hores d’ara només poden fer arreu de Catalunya. En concret, en tenen programats 9. Abans de la pandèmia en feien 10 o 12 per curs, a més de la gira a l’estranger, que a dia d’avui no està prevista, encara. Entre els més destacats que oferiran hi ha el del 17 de desembre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, que s’emmarca dins els actes d’inauguració de la torre de la Mare de Déu, o el del 15 de febrer de 2022 a l’Auditori de Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat, arran de la posada en marxa del nou edifici dedicat al càncer infantil. També oferiran, al mes de desembre, un concert a l’Auditori Enric Granados de Lleida i un altre al Palau de la Música de Barcelona, dins la temporada de Barcelona Clàssics, amb la Gran Chapel.

“Ressons de la nostre terra”, el nou CD de l’Escolania

Comprar

La gran novetat d’aquest inici de curs, per això, és la publicació d’un nou CD, que porta per títol “Ressons de la nostra terra”. És el primer enregistrament de l’Escolania que està íntegrament format per repertori popular i d’autor, que també forma part del repertori habitual del cor en la seva faceta més concertística.

L’enregistrament s’ha fet des d’una nova perspectiva sonora: en aquesta ocasió, la major part de les obres van ser gravades en un estudi de gravació –a excepció d’El cant dels ocells i del Virolai– cosa gens habitual en els enregistraments de l’Escolania. Una de les obres és una primícia, obra de Bernat Vivancos, antic escolà i ex director del cor montserratí, a partir del poema de Joan Maragall L’ametller.

Ressons de la nostra terra és un CD publicat sota el segell de Discos Abadia de Montserrat (DAM). La direcció és de Llorenç Castelló i ha estat acompanyat al piano per Vicenç Prunés. Els onze temes inclosos en aquest treball són: La gata i el belitre, Marinada, La dama de Mallorca, La filadora, El rossinyol, L’ametller, La Mare de Déu, La nostra dansa, Muntanyes del Canigó, El cant dels ocells i el Virolai.

Contingut:

 1. La gata i el belitre
 2. Marinada
 3. La dama de Mallorca
 4. La filadora
 5. El rossinyol
  Fragment:
 6. L’ametller (Primer enregistrament mundial)
  Fragment:
 7. La Mare de Déu
 8. La nostra dansa
 9. Muntanyes del Canigó
 10. El cant dels ocells
 11. Virolai
  Fragment:

Disponible també a Spotify.

Última actualització: 19 febrer 2022

Abadia de MontserratL’Escolania inicia el curs amb un nou CD