Qui som

El Santuari de Santa Maria de Montserrat és un referent religiós i cultural no sols d’àmbit local, sinó com ja ho certifica un manuscrit del segle XIV, d’abast internacional. La majoria dels 2,5 milions de visitants de Montserrat ho fa per motivacions religioses, però l’interès cultural és indissociable d’aquestes motivacions, entre altres raons perquè a Montserrat el Santuari està estretament vinculat al monestir benedictí.
Per aquesta raó, Montserrat ofereix una sèrie d’activitats per als seus visitants on s’entrellacen la dimensió religiosa i cultural, i que tenen en el museu del Monestir, l’Escolania i la Biblioteca els seus principals centre d’interès.
Montserrat és, des de fa molts segles, un centre creador de cultura capaç d’acollir, a la vegada, les diferents manifestacions culturals que es poden harmonitzar amb la seva condició de Monestir i de Santuari. I, des de l’inici del segle XXI, continua apostant en aquesta direcció, dins de les seves possibilitats, en diàleg sincer i lleial amb les altres instàncies que conreen i promouen la cultura.
adminQui som